Τα τελευταία μας νέα: Μετατρέψτε τον υπάρχοντα βόθρο σας σε βιολογικό από 1.990 € + ΦΠΑ!!! Ετοιμοπαράδοτη πολυεστερική πισίνα: 3,1x3,1x1,4m από 6.233 € + ΦΠΑ!!! Νέες βελτιωμένες μονάδες βιολογικού καθαρισμού TSO SBR v.3 στς παλιές τιμές!!! Νέα οικονομική σειρά σκέπαστρων AZURE!!!
ΠΙΣΙΝΕΣΣΚΕΠΑΣΤΡΑΥΔΡΟΜΑΣΑΖΒΙΟΛ.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ 
 ΕΙΔΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΛΥΜΑΤΑ
   κ
Μετατροπή Βόθρου σε Βιολογικό     SBR                       Υβριδικού τύπου                Σηπτικές                          ΤΙΜΕΣ


Εγγραφή στο Newsletter


Βιολογικός Βόθρος - Σηπτική Δεξαμενή

 

ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

ΣΗΠΤΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΑΣ  ΔΙΑΘΕΣΗΣ

Τα οικιακά λύματα στις κανονικές συνθήκες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Οι παρακάτω τιμές αφορούν συγκεντρώσεις ρύπων που παρατηρούνε στα οικιακά λύματα υπό κανονικές συνθήκες.

Παροχή 150 λ/κατ

BOD5  300 – 350 mg/l

Αιωρούμενα στερεά 300 – 350 mg/l

Άζωτο ολικό TKΝ 60 –80 mg/l

Φωσφόρος ολικός PO4  12 –18 mg/l

 

 

Σηπτική δεξαμενή

Ο πιο απλός οικιακός βιολογικός καθαρισμός είναι αυτός της σηπτικής δεξαμενής (ή μερικών δεξαμενών σε σειρά)  όπου τα λύματα υποβάλλονται σε καθίζηση, φυσική επίπλευση και χώνευση καθιζόμενης λάσπης. Η δεξαμενή είναι διθάλαμη τριθάλαμη ή και τετραθάλαμη.

Ο πρώτος θάλαμος της δυθάλαμης δεξαμενή αποτελεί τα 2/3 ενώ στην τριθάλαμη και τετραθάλαμη το ½ του συνολικού όγκου. (Γερμανική προδιαγραφή DIN4261)

Τα χωρίσματα μεταξύ θαλάμων πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να αποφεύγεται  το πέρασμα της λάσπης και των επιπλέωντων στους διαδοχικούς θαλάμους.

Η σηπτική δεξαμενή μπορεί να κατασκευαστεί από σκυρόδεμα, αλλά και από πλαστικό PEHD, PP ή GRP.

 

Ο βαθμός καθαρισμού σηπτικής δεξαμενής δεν ξεπερνάει τις παρακάτω τιμές

BOD5 < 40%, αιωρούμενα στερεά < 80%, ολικό άζωτο < 40%

Παρόμοια αποτελέσματα δίνει μια άλλη σηπτική διθάλαμη δεξαμενή του Imhof.

Εδώ τα λύματα περνάνε πρώτα από τον πάνω θάλαμο όπου η ροή επιβραδύνεται και γίνεται διαχωρισμός στερεών τα οποία καθιζάνουν στον κάτω θάλαμο χώνευσης – όπου επεξεργάζονται με αναερόβιο τρόπο.

Το άδειασμα των σηπτικών δεξαμενών από την λάσπη γίνεται μια φορά στα 1 – 2 χρόνια

Τα δυο παραπάνω αναερόβια συστήματα μπορούν σε μερικές περιπτώσεις να εφαρμοστούν πριν την διάθεση στο έδαφος αλλά και ως πρώτος βαθμός επεξεργασίας πριν τον αερόβιο καθαρισμό.

Σε κάθε περίπτωση για την διαστασιολόγιση των μονάδων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο απαιτούμενος όγκος για την ομαλή ροή των λυμάτων ώστε να επιτυγχάνεται η καθίζηση και ο απαιτούμενος όγκος για την παρακράτηση λάσπης.

 

 

Διάθεση στο έδαφος με διάτρητες σωλήνες.

Τα λύματα μετά την αναερόβια επεξεργασία κατά την διάρκεια διοχέτευσης στο έδαφος προσροφούνται πάνω στην επιφάνεια των σωματιδίων του εδάφους και δημιουργούν βιολογική στρώση η οποία διασπά τους οργανικούς ρύπους σε ανόργανα στοιχεία και αέρια. Συγχρόνως διαπιστώνεται χημική κατακρήμνιση ανόργανων ουσιών και μηχανική φίλτρανση.

Κατασκευή του συστήματος προϋποθέτει χαμηλό υπόγειο ορίζοντα.

Η επιφάνεια οικόπεδου που απαιτείται για την κατασκευή συστήματος εξαρτάται από την ικανότητα διήθησης του εδάφους, εξέταση της οποίας πρέπει να γίνει επί τόπου του έργου.

Το σύστημα μειώνει αποτελεσματικά όλους τους δείκτες ρύπανσης εκτός από τα νιτρικά αφού δεν υπάρχουν συνθήκες για την απονιτροποίηση.

 

 

Σε περίπτωση που το έδαφος έχει την κατάλληλη απορροφητικότητα και διαθέτουμε αρκετή επιφάνεια για την διάθεση των προεπεξεργασμένων λυμάτων ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία κατασκευής της μονάδας.

  

1) Χάραξη και εκσκαφή του χώρου για το σηπτικό τμήμα και τουλάχιστον τριών αγωγών διάθεσης.

2) Τοποθέτηση σηπτικών δεξαμενών πάνω σε μια στρώση άμμου και σύνδεση τους με τον αποχετευτικό αγωγό.

3) Διάστρωση των χαντακιών διάθεσης με κατάλληλο χαλίκι σε ύψος περίπου 30εκ.

4) Τοποθέτηση του φρεατίου διανομής και διάτρητων σωλήνων διάθεσης.

      5) Κατασκευή στομίων αερισμού στα άκρα των αγωγών.

6) Εγκυβοτισμός των αγωγών με κατάλληλο χαλίκι. Κάλυψη με γεωύφασμα και διάστρωση με κηπευτικό χώμα μέχρι την επιφάνεια του εδάφους.

 

 

Μονάδες σηπτικών δεξαμενών με σύστημα διάθεσης


ΑΤΟΜΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΗΠΤΙΚΗ ΔΕΞ.

ΣΩΛΗΝΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

5

600l/ημέρα

2500l

40m

10

1200l/ημέρα

4800l

60m

20

2400l/ημέρα

8000l

120m 

 


Λεωφ. Βουλιαγμένης 360, Αγ. Δημητριος, Αθήνα t & f.210-99-51-035 e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε www.ipc-tso.gr, www.compass-pools.org
angellight © 2021 | web hosting vps domains