Τα τελευταία μας νέα: Μετατρέψτε τον υπάρχοντα βόθρο σας σε βιολογικό από 1.990 € + ΦΠΑ!!! Ετοιμοπαράδοτη πολυεστερική πισίνα: 3,1x3,1x1,4m από 6.233 € + ΦΠΑ!!! Νέες βελτιωμένες μονάδες βιολογικού καθαρισμού TSO SBR v.3 στς παλιές τιμές!!! Νέα οικονομική σειρά σκέπαστρων AZURE!!!
ΠΙΣΙΝΕΣΣΚΕΠΑΣΤΡΑΥΔΡΟΜΑΣΑΖΒΙΟΛ.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ 
   
       Ιδιωτικές Πισίνες                 Δημόσιες Πισίνες          Πολυεστερικές πισίνες SETO          Κεραμικές πισίνες CΟMPASS  


Εγγραφή στο Newsletter


Πισίνα - Κανονισμοί υγιεινής - ποιότητα νερού

Εισαγωγή.
Το νερό στην πισίνα πρέπει να είναι διαυγές, απαλλαγμένο από βακτηρίδια και άλγη, ώστε η κολύμβηση σε αυτήν να εξασφαλίζει ευχαρίστηση και υγεία.

Ποιότητα νερού

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ

ΤΙΜΗ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαύγεια

Χρώμα

pH

 

Ελεύθερο χλώριο

Σκληρότητα

Aλγη

πλήρης διαύγεια

χωρίς χρώμα

7,2 - 7,6 (γλυκό)

7,5 - 7,8 (θαλασσινό)

0,6 - 1,0 ppm

6 - 10 ° F

χωρίς άλγη

οπτικά

οπτικά

τεστ KIT pH ή όργανο

 

τεστ KIT χλωρίου ή όργανο

τεστ KIT σκληρότητας

οπτικά

Προβλήματα του νερού.

Οργανική μόλυνση.
Η προσέλευση μεγάλου αριθμού κολυμβητών σε μία πισίνα, όπου το νερό, όσο γρήγορα κι αν ανακυκλώνεται, δεν έχει την ικανότητα να αυτοκαθαρίζεται λόγω της ανεπαρκούς επαφής του με τον αέρα, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός οργανικού φορτίου που προκαλεί μολύνσεις και που πρέπει διαρκώς να βρίσκεται υπό έλεγχο και να απομακρύνεται.
Ο έλεγχος γίνεται με τη διατήρηση μιας επαρκούς ποσότητας ελεύθερου χλωρίου στην πισίνα, ώστε αυτό να αντιδρά με τις οργανικές ουσίες που δημιουργούνται. Οι ενώσεις που προκύπτουν (παράγωγα του χλωρίου) απομακρύνονται με τη φίλτρανση και με την αποχέτευση τμήματος του νερού (αναπληρώνεται με "φρέσκο" νερό που μαζί με την ποσότητα αυτού που χάνεται λόγω εξάτμισης κυμαίνεται σε 1% περίπου του συνολικού όγκου του νερού της πισίνας ανά βδομάδα).
 
Πολλαπλασιασμός βακτηριδίων.
Ακόμα και όταν δεν υπάρχουν κολυμβητές σε μία πισίνα, αναπτύσσονται πάντα βακτηρίδια που γίνονται πολύ περισσότερα με την ανύψωση της θερμοκρασίας του νερού. Ο πολλαπλασιασμός των βακτηριδίων επιταχύνεται από την παρουσία των κολυμβητών, οι οποίοι μεταφέρουν μαζί τους νέες αποικίες βακτηριδίων από τον περιβάλλοντα χώρο και από τον αέρα. Τα βακτηρίδια μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη σωστή χημική επεξεργασία.

Ερεθισμός των ματιών και των βλεννογόνων
Οφείλεται κυρίως στη δημιουργία μεγάλης ποσότητας αλκαλικών ενώσεων. Η επεξεργασία με το χλώριο με την επακόλουθη αντίδραση του χλωρίου με τις οργανικές ενώσεις δημιουργεί ένα pH αρκετά αλκαλικό που πρέπει να ελεγχθεί και να ελαττωθεί ώστε να προληφθούν οι ερεθισμοί στα μάτια και τις βλεννογόνους. Οι ερεθισμοί των ματιών και του δέρματος προκαλούνται επίσης και σε όξινο pH.

Θολότητα
Είναι το πιο εμφανές από τα προβλήματα του νερού της πισίνας. Αν η πισίνα έχει σημαντικό βάθος, και η παραμικρή θολότητα ανιχνεύεται. Γι'αυτό, η απομάκρυνση της θολότητας είναι πρωταρχικής σημασίας και επιτυγχάνεται με τη σωστή φίλτρανση του νερού. Οι αιτίες που προκαλούν τη θολότητα μπορεί να είναι η σκόνη που μεταφέρεται από τον άνεμο, η καθίζηση αλάτων σκληρότητας (άλατα ασβεστίου και μαγνησίου) λόγω θέρμανσης του νερού ή υψηλού pH, νερό που περιέχει σίδηρο, άλγη, κολλοειδή κλπ.

Αλγή και μύκητες
Η ανάπτυξη αλγών και μυκήτων προέρχεται από το συνδυασμό του νερού , του φωτός, της αλκαλικότητας και της θερμοκρασίας. Το φως ξεκινά τη διεργασία της φωτοσύνθεσης, που δίνει τροφή στους σπόρους των αλγών που πέφτουν μέσα στο νερό από τον αέρα, όπου αιωρούνται. Ένας αποτελεσματικός προληπτικός έλεγχος των αλγών είναι ευκολότερος από την απομάκρυνσή τους, όταν ήδη έχουν δημιουργηθεί. Η επεξεργασία του νερού σ'αυτή την περίπτωση γίνεται με αλγοκτόνα και χλώριο.

Δυσάρεστο χρώμα και οσμή
Το χρώμα του νερού είναι αποτέλεσμα της θολότητάς του και μερικές φορές της ύπαρξης πτητικών υδρογονανθράκων που δίνουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Καμία οσμή δεν πρέπει να υπάρχει.

pH
Το pH είναι ένα στοιχείο ενδεικτικό του πόσο όξινο ή πόσο αλκαλικό είναι το νερό. 'Οταν το pH του νερού είναι μικρότερο από 7 το νερό είναι όξινο, όταν είναι μεγαλύτερο από 7 το νερό είναι αλκαλικό και όταν είναι ίσο με το 7 είναι ουδέτερο.
Για το ανθρώπινο δέρμα το ιδανικό pH είναι μεταξύ 7,0 και 7,4.Τα δάκρυα στα μάτια μας έχουν pH 7.
Από την άλλη πλευρά, η πιο αποτελεσματική δράση του χλωρίου είναι με pH 7,0.
'Εχει αποδειχθεί ότι για pH 8,5 απαιτείται 10 φορές περισσότερο χλώριο απ'ότι σε pH 7,5.
Το χαμηλό pH προκαλεί διάβρωση στα μεταλλικά μέρη του εξοπλισμού της πισίνας, γεύση χλωρίου στο νερό και ερεθισμό των ματιών και του δέρματος των κολυμβητών. Το υψηλό pH προκαλεί πολλαπλασιασμό των αλγών, ευνοεί την καθίζηση των αλάτων σκληρότητας, μειώνει την αποδοτικότητα του χλωρίου, προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και τις βλεννογόνους.
Η επιτρεπτή περιοχή κυμάνσεως του pH του νερού της πισίνας είναι μεταξύ 7,2 και 7,6. Μεταξύ αυτών των τιμών pH επιδιώκουμε να διατηρήσουμε το νερό της πισίνας. 


Λεωφ. Βουλιαγμένης 360, Αγ. Δημητριος, Αθήνα t & f.210-99-51-035 e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε www.ipc-tso.gr, www.compass-pools.org
angellight © 2020 | web hosting vps domains